Stacken Bilvård - allt inom bilvård och biltvätt för entusiasten

Stackens bilvårdsforum


Tråden handlar om : Fosforsyra mot rost
Bevaka denna tråden. D?får du ett epost, när nya inlägg görs.

Postad 2017-02-02 11:36:11BockenBruse.com,
Medlem p?Stacken sedan 2017-02-02
Läst 30230 gånger 
Tänkte tipsa om den utomordentliga fosforsyran mot rost.

Så gott som samtliga rostskyddsprodukter innehåller fosforsyra. Dvs sådana produkter som du TAR BORT rost med.

Bäst resultat får du om du kan lägga ner hela den rostiga delen i fosforsyra men annars fungerar det även bra med att pensla på och sedan skölja av med vatten efter någon timma eller två.

Lämplig halt fosforsyra är 10 - 15% fosforsyra och resten vatten. Ska de pensla på fosforsyran så blandar du lämpligen upp fosforsyran men ex tapetklister så blir den lite mer geléaktig och inte rinner av materialet.

Koncentrerad fosforsyra (80%) köper du i välutrustade färgbutiker. 1 liter fosforsyra kostar ca 100 - 150 kronor. Finns även att köpa på nätet.

Varför betala en hundring för någon dl "rost bort" eller "rost stopp" på ex Biltema eller i bilvårdsbutiker när du kan få 5 liter med samma fosforhalt till samma pris?

Lycka till!För att skriva krävs att man är inloggad.Stacken är inte ansvarig för eventuella felaktigheter i innehållet i inläggen och förbehåller sig rätten att ta bort eller redigera en text vars innehåll betraktas som oseriöst eller olämpligt.
Olämpligt innehåll kan t.ex. vara pornografiska införanden, annonser med rasistiska eller liknande inslag av stötande karaktär.
Annonser vars innehåll är olagligt på något sätt kommer också att raderas.
Stacken tar inte ansvar för information som framförs i forumet, och kan inte hållas ansvarig för eventuella felaktigheter och följder därav.

Moderator för forumet är : David


Sök i bilvårdsguiderna© Stacken 1997 - 2014