Stacken Bilvård - allt inom bilvård och biltvätt för entusiasten


Stackens bilvårdsforum


Tråden handlar om : Högtryckstvätta bilen?
Bevaka denna tråden. Då får du ett epost, när nya inlägg görs.


Inskickad av Lada man - 2003-10-30 16:40:00
Läst 18480 gånger
Bifoga en bild till min text :
Äger en Ford Ka. I instruktionsboken står det att man inte ska använda över 80 bars tryck vid tvätt av bil. Tvättar bilen vid en gör det själv hall, var de troligtvis har en kraftigare högtryckspruta(Alto)?Kan lacken ta skada(metallic)?Brukar undvika att spruta direkt på däcken, eller kan man tvätta dem också?Tacksam för svar :)


Inskickad av CRV - 2003-10-31 12:20:41
Läst 18474 gånger
Bifoga en bild till min text :
80 bar är ju inte högt om man ser vad högtryckstvättar klarar av. Mitt tips allmänt är att hålla en låg vinkel mellan lack och munstycke. Härigenom "hyvlar" man effektivt bort smutsen istället för att "sputtra" lacken. Det blir mindre risk för repor från grus etc på lacken och en mindre belastning på lacken. Däcksidor bör man nog vara lite försiktig med (hålla vettigt avstånd).

Men jag kan inte råda vad gäller din bils tålighet. Vissa omgångar har det varit problem med lacksläpp, bla då man gick över till vattenbaserade lacker, då man har tjockare lager av zink (galvanisering alltså) etc. Jag har personligen inte hört om problem med nyare Fordar.

Lycka till/CRV


Postad 2010-08-18 14:46:17mkaymer, mkaymer
Medlem på Stacken sedan 2010-08-17
Läst 17514 gånger 
Detta inlägget har raderats då det strider mot forumets policy, eller av annan anledning önskats raderas.


Detta inlägget har redigerats 2010-08-18 18:35:18
För att skriva krävs att man är inloggad.Stacken är inte ansvarig för eventuella felaktigheter i innehållet i inläggen och förbehåller sig rätten att ta bort eller redigera en text vars innehåll betraktas som oseriöst eller olämpligt.
Olämpligt innehåll kan t.ex. vara pornografiska införanden, annonser med rasistiska eller liknande inslag av stötande karaktär.
Annonser vars innehåll är olagligt på något sätt kommer också att raderas.
Stacken tar inte ansvar för information som framförs i forumet, och kan inte hållas ansvarig för eventuella felaktigheter och följder därav.

Moderator för forumet är : David


Sök i bilvårdsguiderna© Stacken 1997 - 2014