Stacken Bilvård - allt inom bilvård och biltvätt för entusiasten

Stackens bilvårdsforum


Tråden handlar om : Blanda alkalie o petroleumavfettningar
Bevaka denna tråden. Då får du ett epost, när nya inlägg görs.

Postad 2009-02-26 07:39:48mark2,
Medlem på Stacken sedan 2004-12-02
Läst 3781 gånger 
Alkalisk avfettning om bilen är mycket smutsig, men nästan alltid i hjulhus och nedre delar. Spolar sedan med slang, kommer åt mycket bättre med slangen än med en HTs munstycke, och den ger mycket mera vatten också=spolar bättre bort smutsen och jag gillar inte att blästra sand mot lacken heller som en högtryck gör. Har en men den har stått orörd i över ett år nu..
Garaget är mera en hall för typ 8 bilar. Och jag tvättar där inne. Det är hyffsad ventilation så fukten försvinner snabbt. Tror varm gargare är bra, om det är bra ventilation och man inte kör in och ut helatiden med snö på som inte hinner smälta och torka.


Detta inlägget har redigerats 2009-02-26 21:06:01Postad 2009-03-01 11:45:06decept,
Medlem på Stacken sedan 2006-11-03
Läst 3756 gånger 
Testade i veckan efter vaxning att försöka hålla bilen ren. Vädret var mest mellan -3 och +2, lite snö och slask, ibland vatten.
Bara vattenslang gjorde inte mycket, bara om jag spolade direkt efter åkturen, om jag väntade några timmar så hann det sätta sig. Alkalisk avfettning gjorde ingen skillnad.
Testade sedan spola (biltemas) högtryckschampo och sedan köra högtryck på den och då fick jag bort det mesta, även det som torkat in lite.
Får dock inte bort allt. Testat att spola varje dag, men för varje dag blir det lite mer skit som inte vill gå bort.Postad 2009-03-01 13:30:50Bilvårdsgrossisten,
Medlem på Stacken sedan 2008-11-16
Läst 3748 gånger 
Frågan är vad du har använt för vax? Vilken alkalisk avfettning du kör med osv? Mailar du oss på info@bilvardsgrossisten.se och efterfrågar ett gratisprov på en enliters kallavfettning så skickar vi en till dig som säkerligen kommer att kunna hjälpa dig att hålla bilen renare!

Mvh Larry

Bilvårdsgrossisten.se


Postad 2009-03-01 14:41:40bustorp,
Medlem på Stacken sedan 2003-11-01
Läst 3744 gånger 
Jag vill inte vara påstridig, Larry, men gör din reklam i därför avsedd grupp.

http://www.stackenbilvard.se/forumindex.asp?forumid=13&sprakkod=SV

Det finns en anledning till att en sådan grupp skapats...........det är att det ska vara frivilligt för medlemmarna att kunna läsa den.

Eller ännu hellre: Köp dig en reklamplats här på Stacken så tjänar alla på det........


Detta inlägget har redigerats 2009-03-01 14:43:44Postad 2009-03-01 17:08:16Bilvårdsgrossisten,
Medlem på Stacken sedan 2008-11-16
Läst 3738 gånger 
Hej Bustorp!

Som du ser så har jag skrivit under reklam delen oxå. Att jag skriver i övriga trådar oxå blir ju reklam hur jag än gör eftersom jag äger företaget som säljer de produkter som jag gillar. Jag finner denh situationen lite problematisk. Dels för att jag vill vara delaktig i forumtrådarna precis som ni andra. För att vädra och utbyta åsikter. Och inte bara för att marknadsföra mina produkter. Jag är ju i grunden en stor bilvård och bilentusiast oxå! =)

Alternativet vore att jag hade ett nick som bara Larry å då kunde jag ju tala fritt om vilka produkter som jag föredrar som användare och entusiast. Så jag tyckte det ärligaste sättet för mig var att heta som jag heter så att folk iaf är medvetna om att jag även säljer produkterna. Detta för att inte "smyga" in nåt iaf.

Jag hoppas du förstår hur jag menar för jag vill oxå vara delaktig som entusiast och likt er andra komma med tips och ideer. Om du tex kom med ett förslag på att Turtle kommit med nån ny superprodukt så är ju det inte reklam. Fast ändå är det ju det.. =) Ja jag tror du förstår hur jag menar och att du förstår att jag inte har ont uppsåt eller uppsåt att smyga in nåt som sagt! Har dessutom mailat för att få möjlighet att köpa banner/reklam plats som du säger men jag inväntar fortfarande svar trots lång tid gått.

Jag tror även att det kan vara intressant för ett forum och dess användare att vi leverantörer finns här och kan svara på frågor och dela med oss utav våra åsikter. Och som sagt skulle det ju bli stor skillnad på om jag använde mitt privata namn istället, men ändå ingen skillnad alls.

Jag hoppas du inte tar MIG som för påstridig så inte vår diskussion blir pajkastning av nån här på forumet men jag är nyfiken på din respons på mina funderingar!

Mvh Larry! BÅDE entusiast och leverantör "tyvärr"! =)


Postad 2009-03-01 19:50:54bustorp,
Medlem på Stacken sedan 2003-11-01
Läst 3728 gånger 
Självklart ska du vara med som alla andra, även om du är både leverantör o entusiast.
Jag tycker själv att det är alldeles ypperligt att ha även leverantörer med här.
De har ofta lite mer info om vissa produkter som annars är svårt att finna.
Även deras erfarenhet är värt mycket för en sida av denna karaktären, inget snack om saken.

Det har bara en tendens att likna en reklamannons ibland, Larry........
Jag tror att om du skiljer på leverantör o entusiast när du skriver så blir det lättare.
Skriv dina inlägg som leverantör i Reklamforumet o som entusiast i resten av Stacken.

Du förstår säkert hur jag menar..........


Postad 2009-03-02 00:46:51Bilvårdsgrossisten,
Medlem på Stacken sedan 2008-11-16
Läst 3721 gånger 
Jag ska göra mitt bästa även om det kan få mig att känna mig lite kluven då jag ska vara två personer samtidigt! *skämt åsido* Hojta gärna till igen om du tycker jag går över gränsen! =)

Mvh Larry!


Postad 2009-03-02 06:14:24mark2,
Medlem på Stacken sedan 2004-12-02
Läst 3716 gånger 
Decept, Använde du varmt vatten? Hur hal känns din lack, polerade du och vaxade eller bara vaxade? Tvättade du med svamp och/eller handske? Man får aldrig bort allt utan fysisk kontakt, tyvärr.. Använder Meguiars NXT på vintern, verkar effektivare än dom flesta andra schampoon jag provat..


Angående reklam mellan inläggen, det kallas SPAM på andra forum, om man inte betalar så skall man inte göra reklam tycker jag.


Detta inlägget har redigerats 2009-03-02 07:05:30Postad 2009-03-10 14:16:29decept,
Medlem på Stacken sedan 2006-11-03
Läst 3673 gånger 
Jag använder varmt vatten. Svårt att beskriva hur hal lacken är, inte som direkt efter vaxnin, men inte jättesträv. Jag känner en klar skillnad mot direkt efter vaxningen.

"Tvättade du med svamp och/eller handske?"
När menar du? Innan vaxning så tvättade jag med sonax glansschampo med en svamp, efter kallavfettning med smartab power och högtryck. Allt med varmt vatten.
Nu efter vaxning så har jag inte fysiskt rört bilen.

Schamponerar du bilen vid daglig tvätt?

Den alkaliska avfettningen jag använt är Smartab fordonsavfettning. Vaxet är Sonax flytande hårdvax.
För att skriva krävs att man är inloggad.Stacken är inte ansvarig för eventuella felaktigheter i innehållet i inläggen och förbehåller sig rätten att ta bort eller redigera en text vars innehåll betraktas som oseriöst eller olämpligt.
Olämpligt innehåll kan t.ex. vara pornografiska införanden, annonser med rasistiska eller liknande inslag av stötande karaktär.
Annonser vars innehåll är olagligt på något sätt kommer också att raderas.
Stacken tar inte ansvar för information som framförs i forumet, och kan inte hållas ansvarig för eventuella felaktigheter och följder därav.

Moderator för forumet är : David


Sök i bilvårdsguiderna

Däckdimension:
/
Hastighetsindex:
Kategori
Alla
Vinterdäck
Sommardäck
Vinterdäck (Dubbade)
Klicka & Spara!
Däck Till bästa pris
300 monteringsstationer runt om i landet© Stacken 1997 - 2014