Stacken Bilvård - allt inom bilvård och biltvätt för entusiasten

Billån – om du måste!Vi vill alla ha fina saker. Allt från den nya mobilen till den renaste biltvätten. När det kommer till bilar blir oftast frågan större än vad den egentligen är.
Många vill ha den senaste bilen men de flesta har inte finansieringen som krävs för att kunna köpa bilen så fort man ser den. Det finns några sätt man kan lägga vantarna på en sprillans ny bil, eller den kära modellen man har haft ögonen på i några år, men ett av de säkraste sätten är ett billån.
Jag tänkte dela med mig av några tips som kan vara bra att ha i bakhuvudet när du ska köpa bil.


Vad bör du tänka på innan du köper en bil?Eftersom en bil är en stor utgift som ska användas i flera år framöver krävs det att du tänker en del på extrakostnaderna som tillkommer efter själva köpet. Köpet i sig kan lätt spåra iväg när man hela tiden vill ha “lite bättre” och där och då bör du tänka efter en extra gång; vad har jag råd med i längden?
En bil är inte en engångskostnad, då den är en drift. Sätt ett maxtak på din budget!

När det kommer till själva finansieringen av bilen i sig finns det möjlighet att ta ett lån, antingen hos en bilhandlare eller hos banken. Då krävs oftast en kontantinsats på 20 procent av bilens totala pris. Det finns dock en möjlighet även här, om du inte skulle ha råd med kontantinsatsen – då kan du ta ett privatlån. Detta är ett lån utan säkerhet, men med betydligt högre ränta. Därför är ett tips att försöka samla till kontantinsatsen. Ett annat tips är att hålla utkik efter äldre bilmodeller, då dessa ofta säljs med riktigt bra räntor!

Trots att du har hittat en bank som vill ge dig ett billån som verkar bra för dina omständigheter är det viktigt att kolla med företag som Consector för att se om de kan erbjuda dig låg ränta på billån.

Kom ihåg att när du ansöker om lån görs en kreditupplysning från banken. För många kreditupplysningar försämrar din kreditvärdighet. Ett tips är att kontakta en låneförmedlare som kan jämföra lånen åt dig. Låneförmedlaren ser till att du bara får en kreditupplysning trots att de har jämfört med flera banker åt dig. Ett plus i kanten är att du oftast får bättre villkor och möjligtvis sparar lite pengar.

När du väl har bestämt dig för vilken bil du vill ha och är medveten om hur mycket du behöver ta i lån, om du behöver ta lån, är det värt att minnas att det finns en löptid som avgör både månadskostnad och totalkostnad. En kortare löptid innebär en högre månadskostnad men lägre totalkostnad, medan en längre löptid innebär en lägre månadskostnad men en högre totalkostnad. Vad passar dig och din budget bäst?

Det är kul att drömma om nästa bil och med hjälp av en låneförmedlare som kan jämföra billån kommer du betydligt närmare den drömmen.

Sök i bilvårdsguiderna
Klicka här för att komma till Autosale.nu eller gör en sökning direkt ur databasen nedan!
 
 
  © Stacken 1997 - 2014